София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лацио не се затрудни с последния

Римските „орли“ се изкачиха до седмото място във временното класиране с актив от 49 точки

20 дниФутбол 113 Симеон Кисьов

Лацио постигна рутинна победа с 4:1 на „Олимпико“ над последния Салернитана в първи мач от 32-рия кръг на Серия А. Римските „орли“ се изкачиха до седмото място във временното класиране с актив от 49 точки. Салернитана е 20-и с едва 15 и почти без шансове за оцеляване.

Двубоят започна по перфектен начин за Лацио и домакините, които излязоха напред в резултата още в седмата минута. Фелипе Андерсон направи страхотен пробив и шутира от вътрешността на наказателното поле, преодолявайки Беноа Костил с удар в долния десен ъгъл за 1:0.

В 14-ата минута се стигна и до второ попадение на сметката на лациалите. Отскочила топка се озова в краката на Матиас Весино, който не се поколеба и стреля ниско в средата на вратата, покачвайки аванса на домакините на 2:0.

Две минути след това Салернитана успя да върне едно попадение, а съответно и интригата в срещата. Джулио Маджоре центрира към Лум Чауна, който се извиси над отбраната на Лацио и от трудна позиция съумя мощно с глава да прати топката в долния десен ъгъл – 2:1.

В 35-ата минута Лацио си върна аванса от две попадение, с което като че ли пречупи Салернитана окончателно. Луис Алберто пусна възхитително подаване към Фелипе Андерсон, който оптрави прецизен удар към десния ъгъл на вратата, за да отбележи за 3:1.

В 61-вата минута разсякъл отбраната на Салернитана пас се озова в краката на Луис Алберто, който стреля без да погледне към левия ъгъл, но Беноа Костил блесна с брилянтно подаване.

В 87-ата минута Лацио успя да реализира и четвърто попадение в противниковата врата, като в него бяха замесени двама играчи, влезели от пейката. Николо Ровела пусна към Густав Исаксен, който се откъсна по десния фланг и с диагонален удар по земя оформи крайното 4:1.