София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ЛЕВСКИ ИГРАЕ С ЮРГОРДЕН ПРЕЗ ОКТОМВРИ

СИНИТЕ ЧЕСТВАТ 50 ГОДИНИ В ЕВРОПА

9 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Юбилейният приятелски мач между Левски и шведския Юргорден по повод 50-годишнината от първата среща на "сините" в европейските клубни турнири ще се играе на 10 октомври от 16.00 часа на Националния стадион "Васил Левски", съобщи сайтът на "сините". Събраните средства от мача ще отидат за инфраструктурата на клуба.

"Разходите за двубоя са много по-малки в сравнение със 100-годишния юбилей през миналата година. Това означава, че ще имаме възможност да реализираме по-голяма печалба, която да се инвестира обратно в клуба", коментира Константин Баждеков. Националният клуб на привържениците подготвя специални изненади за феновете.

Предстои да бъде пусната специална медия, посветена на 50-години Левски в Европа. Ще има множество анкети, томболи, а най-голяма изненада е фланелката, с която Левски ще излезе в двубоя.

"Тази фланелка е натоварена с много историческа стойност. Тя е една от най-митичните фланелки на Левски, с която са играли много големи футболисти и фланелка, която е мечтата от няколко поколения деца. Тя ще бъде произведена в ограничен тираж", обясни председателят на НКП Степан Хиндлиян.

Освен това ще бъде създаден "клуб 50", в който ще членуват 1914 левскари с вноска от по 50 лв. Членовете на клуба ще се ползват с известни привилегии за мача.