София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Марез опроверга бойкота

Напомняме, че алжирецът можеше да премине в Манчестър Сити през януари, но "лисиците" поискаха прекалено много пари и преговорите бяха прекратени

6 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

Крилото на Лестър Риад Марез публикува открито писмо, в което обясни причините за своето отсъствие от отбора през последната седмица. Напомняме, че алжирецът можеше да премине в Манчестър Сити през януари, но "лисиците" поискаха прекалено много пари и преговорите бяха прекратени.
След това Риад в продължение на няколко дни не посещаваше тренировките на Лестър, за което бе глобен с голяма сума. Паралелно с това в пресата се появиха различни версии за отсъствието на играча, като общото в слуховете бе едно - Марез бойкотира Лестър заради проваления трансфер в Сити.
Днес обаче настъпи обрат в ситуацията. Алжирецът се завърна към занимания, а по-късно написа и открито писмо, с което обясни всичко.
"През последните десет дни много хора се определиха като мои приятели и наговориха в пресата неща, за които нищо не знаят. Освен това в пресата имаше и статии от хора, които изобщо не разбират историята. Във връзка с това искам да кажа, че всичко, което се написа и каза е пълна лъжа.
Нито аз, нито моите съветници са правили изявления през последните дни. Но предположенията в пресата нямат никакви основания. Представители на Лестър винаги знаеха къде се намирам, а освен това знаеха за моите планове чрез моите съветници или лично от мен.
Години бях част от Лестър, който постигна много успехи, включително класиране и спечелване на Висшата лига, класиране за плейофите за Шампионска лига. Моите цели винаги са били неизменими и аз винаги съм се раздавал на 100% за клуба и своите съотборници.
Тези цели са актуални и сега, и за в бъдеще. Ето защо искам да уверя, че оставам част от семейството на Лестър и ще продължавам да отдавам всичките си сили за отбора", написа Марез.
Алжирецът играе за Лестър от 2014 година и вече проведе 165 мача за клуба, записвайки 44 гола и 34 асистенции.
Интересното е, че изявлението на Марез идва на фона на слуховете, че Сити прекратява своя интерес към играча, заради скандалното му поведение.