София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Нзонзи отрече за Арсенал и Евертън и обяви, че напуска Севиля

Севиля може би е заинтересована от моята продажба. Във футбола винаги присъства елемент на бизнес

6 годиниФутбол 1 Телевизия Евроком

Полузащитникът на Севиля Стивън Нзонзи заяви, че възнамерява да напусне клуба. Напомняме, че играчът се скара с треньорския щаб на път към съблекалнята след първото полувреме на мача с Ливърпул от Шампионска лига. Оттогава играчът не е попадал в заявките за мачовете на отбора.
"Ясно е, че бъдещето ми не е свързано със Севиля. Единственото, което разочарова е начинът, по който завършва сътрудничеството ни. Не се сърдя на Берицо. В отбора съм не за това да споря с него, но думите му засегнаха. Оттогава нашите отношения се влошиха.
Няма да повтарям какво ми каза. Но след това той публично заяви, че разчита само на играчи, които разделят футболните му възгледи. Какво имаше в предвид? Футболистите постоянно трябва да се адаптират към това, което треньорът иска от тях. Така и направих. Мисля, че развилата се ситуация не е справедлива.
През лятото се създаде впечатление, че клубът не възнамерява да обясни или да започне диалог с мен, когато имах няколко предложения. Що се отнася до информацията за мои преговори с Евертън и Арсенал, те не съответстват на действителността.
Севиля може би е заинтересована от моята продажба. Във футбола винаги присъства елемент на бизнес. Дразня се, че всичко се случва по този начин. Никога по-рано не съм имал аналогични проблеми с треньорите", заяви Нзонзи.