София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пирин шокира ЦСКА за историята

"Орлетата" с първа победа над "армейците" като гости и от 30 години насам

20 дниФутбол 135 Симеон Кисьов

ЦСКА сензационно загуби от Пирин с 1:2 на Националния стадион "Васил Левски" в мач от 29-ия кръг на efbet Лига и допусна първо поражение от "орлетата" като домакин в историята, както и от 30 години насам. Виталийс Ягодинскис (14), а Фернандо Каранга (26) изравни в средата на първата част, а след почивката Иван Тасев (79) шокира "армейците" с гол шедьовър и донесе трите точки на гостите.

Двубоят започна с по един сериозен пропуск и за двата тима. Първо Аюб Абу от гостите не успя да преодолее Густаво Бусато в 4-ата минута, а три след това Данило Асприля шутира от близка дистанция на отсрещната врата, но Виталийс Ягодинскис се хвърли на шпагат и изби в корнер.

Изненадващо в 14-ата минута Венцислав Бенгюзов изпълни корнер, а футболистите в червено показаха дезориентация и топката стигна до Виталийс Ягодинскис, който от близка дистанция я прати в мрежата за 0:1.

Домакините натиснаха и в 26-ата минута изравниха също след изпълнение на корнер. Центрирането на Тибо Вион намери Фернандо Каранга, който с глава насочи топката към вратата за 1:1.

Осем минути преди края на полувремето Тобиас Хайнц реши да изненада Максим Ковальов. Норвежецът изпълни свободен удар от малък ъгъл, като заложи на директен обстрел. Вратарят обаче се бе позиционирал добре и отрази. Секунди по-късно дълго Амос Юга получи дълго подаване и много технично, с пета, продължи към Асприля. Колумбиецът завърши атаката, но нацели напречната греда.

В края на първата част първо Марселино Кареасо получи на точката на дузпата и прати топката право в ръцете на Максим Ковальов, а секунди след това на отсрещната врата Густаво Бусато спаси удар от близка дистанция на Юго Комано, избивайки топката в корнер.

И второто полувреме започна силно за Пирин, след като Юго Комано комбинира с Иван Тасев, който остана очи в очи с Бусато, но ударът му се спря в гредата. ЦСКА отговори с още една ситуация създадена след корнер, но Амос Юга не намери целта.

В 77-ата минута Тибо Вион сложи топката на главата на Тобиас Хайнц, но халфът не успя да уцели вратата, а малко след това в игра за ЦСКА се появи Брадли Де Нойер, който се завърна в игра след близо едногодишно отсъствие заради травма. Две минути по-късно Венцислав Бенгюзов намери Иван Тасев, който от левия фланг влезе навътре към терена и от границата на наказателното поле вкара красив гол за 1:2, шокирайки домакините. След гола от трибуните имаше възгласи "оставка".