София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Познато име застава начело на Литекс

За момента то не е уточнено, но ще се случи в предстоящите дни, тъй като трябва да бъдат подадени документи в БФС

9 дниФутбол 2 Симеон Кисьов

Литекс започна лятната си подготовка с нов треньор. След като Гриша Ганчев се отказа от футбола и прехвърли безвъзмездно цялата спортна база и управлението на футболния клуб на Община Ловеч, от новия сезон отборът ще играе с ново име.

За момента то не е уточнено, но ще се случи в предстоящите дни, тъй като трябва да бъдат подадени документи в БФС. Вариантите, които се обсъждат, са традиционното Осъм, както и ФК Ловеч по името на града.

За старши треньор е назначен дългогодишният футболист и треньор на клуба Живко Желев. В неговия щаб влизат още Веселин Симеонов и легендата на ловешкия футбол Витомир Вутов, който ще отговаря за вратарите.

Първата тренировка на отбора за началото на лятната подготовка е от 18:00 часа тази вечер. Желев ще изведе група от 18 футболисти, като от досегашния отбор са останали осем играчи с действащи професионални договори и двама със статут на аматьори.

"Останалите са новопривлечени футболисти, част от които на проби", заяви Желев пред БТА. По думите му селекцията продължава и се търсят още играчи на няколко поста.

Цялата лятна подготовка ще премине на собствената база на отбора в града. До момента са договорени три контролни мача преди новия сезон във Втора лига. На 3 юли съперник на ловчалии е Янтра, като все още се уточнява къде ще е мачът. На 6 юли тимът приема Севлиево, а на 13 юли гостува на Локомотив (Горна Оряховица). Все още се търси съперник за 29 юли.

Това ще бъде първата година на ловешкия клуб след края на ерата Гриша Ганчев. Бизнесменът пое контрола върху футбола в града през 1996 година, а до момента тимът е бил