София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ПСЖ се спаси в драма на "Парк де Пренс"

Водач в групата с 6 точки стана Ливърпул, който надви безпроблемно Цървена звезда с 4:0.

6 годиниФутбол 3 Телевизия Евроком

Пари Сен Жермен и Наполи завършиха 2:2 в мач от Група “С” на тазгодишното издание на Шампионската лига, игран на стадион "Парк де Пренс" в Париж.
Французите могат да са по-доволни от точката, защото на два пъти изостваха в резултата и стигнаха до хикса с гол в добавеното време.
Лоренцо Инсиние откри през първата част, в средата на втората автогол на Марио Руй донесе 1:1. Малко по-късно Дрис Мертенс отново даде преднина на тима от Южна Италия, но в самия край на мача красиво изпълнение на Анхел Ди Мария донесе точката на домакините.
Сблъсъкът започна с натиск на французите. Още във 2-ата  Неймар не бе далеч от откриването на резултата. В 7-ата дойде ред на Кавани да получи голова възможност, но и той я пропиля.
В 14-ата и третият ас в атаката на парижани Мбапе пропусна чиста възможност.
В 17-ата отново бе ред на Кавани да пропусне за ПСЖ.
И така, както се нижеха опасностите пред вратата на неаполитанците, така те стигнаха до греда в 24-ата минута, която нацели Дрис Мертенс.
Това бе предупреждението, а истинският удар на Наполи дойде в 29-ата минута. Тогава Хосе Кайхон намери великолепно Лоренцо Инсиние и той с чудесен прехвърлящ удар матира французите – 0:1.
До края на полувремето пред Инсиние се откриха още две полу-положения, а пред Мбапе – едно. Така първите 45 минути приключиха с преднина за италианския тим – 0:1.
През второто полувреме парижани промениха тактиката си и заиграха с трима в защита.
Промяната даде резултат в 61-ата минута, макар и вследствие на автогол. Тома Мюние центрира отдясно, а Марио Руи се хвърли на шпагат, с който буквално заби топката в собствената си врата – 1:1.
В 68-ата минута пред Дрис Мертенс се разкри добра възможност отново да изведе неаполитанците напред, но белгиецът пропусна.
В 77-ата Фабиан Руис реши да стреля от средна дистанция, топката се умъртви в тялото на Маркиньос  и попадна у Мертенс, за когото нямаше проблем да изведе Наполи отново напред – 1:2.
Дракслер замени Кавани в атаката на ПСЖ, а пък Неймар получи правото да изпълни два последователни преки свободни удара, от които не се се стигна до гол.
В третата добавена минута в марко стил Анхел ди Мария опъна мрежата на Наполи и спаси кожата на парижките богаташи - 2:2.
Водач в групата с 6 точки стана Ливърпул, който надви безпроблемно Цървена звезда с 4:0. Втори е Наполи с 5 пункта, трети е ПСЖ - 4, а аутсайдер е Звезда с 1 точка. Битката за първите позиции в тази група от Шампионската лига ще бъде ожесточена до края.