София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Рони О'Съливан се изправя срещу Стивън Хендри на 8 септември в Бургас

Снукър легендите Рони О‘Съливан и Стивън Хендри се изправят един срещу друг от 20.00 часа на 8 септември в Летния театър на Бургас.

7 годиниДруги 10 Телевизия Евроком

Снукър легендите Рони О‘Съливан и Стивън Хендри се изправят един срещу друг от 20.00 часа на 8 септември в Летния театър на Бургас. Двамата имат общо 12 световни титли. На боксов език, това е все едно да гледаш двубой между Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд. Също като тях двамата, Рони и Стивън не се харесват особено и всеки ще се постарае да победи другия.

Подробности за предстоящата демонстративна среща съобщиха днес Олег Велинов - президент на Българската федерация по снукър, Краси Киров - главен мениджър на българското снукър турне, което минава през четири областни града и завършва в Бургас, както и Деси Божилова - най-успешната ни съдийка в тази популярна билярдна игра, която ще реферира и двубоя на 8 септември. В пресконференцията участва още зам.-кметът д-р Лорис Мануелян от името на Община Бургас, която подпомага логистично и финансово организирането на събитието.

Рони О‘Съливан и Стивън Хендри ще играят за първи път в кариерата си в подобни условия, на открито в Летния театър. За целта ще бъде доставена и сглобена професионална маса за снукър, която тежи тон и половина. Публиката ще може да наблюдава детайлно развоя на събитията чрез големи видеоекрани. Срещата ще е във формат 6 от 11 фрейма. Всеки играч ще има по 30 секунди за удар, което гарантира една добра динамика.