София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

След три загуби Алавес взе голям скалп

Той отигра хладнокръвно и оформи крайния резултат

14 дниФутбол 92 Симеон Кисьов

Алавес спечели с 2:0 домакинството си на Атлетико Мадрид от 32-рия кръг на Ла Лига. След три поредни загуби тимът на Луис Гарсия се върна към успехите с попаденията на Карлос Бенавидес и Луис Риоха.

Така Алавес събра 36 точки, като заема 13-ата позиция. „Дюшекчиите“ остават четвърти с 61 точки, но в оставащите мачове до края ще трябва да са внимателни. В противен случай може да изпаднат от топ 4.

Мачът започна чудесно за домакините, които излязоха напред в резултата четвърт час след началото. Бенавидес получи на границата на наказателното поле и с хубав удар порази мрежата.

В самия край на първата част Алавес имаше претенции за дузпа. Ситуацията не беше черно-бяла и се наложи намесата на ВАР. Окончателното решение беше, че 11-метров наказателен удар няма.

През второто полувреме Атлетико продължаваше да е недостатъчно ефективен в атака. В 77-ата минута Самуел Лино стреля опасно, но Антонио Сивера спаси.

Осем минути преди изтичането на редовното време Анхел Кореа също имаше шанс да се разпише. Сивера пак беше на мястото си, за да осуети плана му.

Гостите се втурнаха в атака в търсене на изравнителния гол. В добавеното време на двубоя обаче получиха втори гол. Карлос Висенте комбинира с Луис Риоха. Той отигра хладнокръвно и оформи крайния резултат.