София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Борусия Дортмунд се намира в отлично настроение, разби деветия

С тази победа Борусия Дортмунд е пети с 60 точки, но вече изостава само на три от четвъртия РБ Лайпциг

14 дниФутбол 16 Симеон Кисьов

Борусия Дортмунд показа, че се намира в отлично настроение, след като разби с 5:1 като домакин Аугсбург в мач от 32-ия кръг на Първа Бундеслига.

„Жълто-черните“ поведоха още в 4-ата минута, когато Марко Ройс стреля, а отблизо Юсуфа Мукоко технично с пета вкара топката във вратата на Томаш Коубек.

Борусия удвои своята преднина в 20-ата минута, когато Джейми Байно-Гитенс центрира в наказателното поле на Аугсбург, където над всички се извиси Дониел Мален и прати топката за втори път в мрежата на Коубке.

Борусия Дортмунд направи резултата 3:0 в 29-ата минута. Коубек първоначално спаси удара на Мален, но след това топката се отклони от корема на Мукоко и влетя в опразнената врата.

Аугсбург намали своя пасив в 32-ата минута, когато Арне Майер асистира за попадението на Рубен Варгас.

Борусия Дортмунд вкара четвърти гол в 34-ата минута. След бърза контраатака, Марко Ройс беше още в своята половина, когато получи подаването. След това той напредна, беше сам срещу Коубек и не пропусна да направи резултата 4:1.

Грегор Кобел се намеси убедително в 61-ата минута, спасявайки опасния удар с глава на Демирович.

Борусия вкара и пети гол в 64-ата минута, когато Марко Ройс асистира за попадението на Феликс Нмеча, който отблизо не остави никакви шансове на Коубек. Това е дебютното попадение на Нмеча с екипа на Дортмунд в Първа Бундеслига.

Само няколко секунди по-късно Ройс беше близо до това да вкара нов гол, но Коубек този път го разочарова със страхотната си изява.

В 76-ата минута Карим Адейеми отправи опасен удар, но Коубек внимаваше и спаси.

Марсел Забицер можеше да вкара и шести гол в 86-ата минута, но Коубек имаше късмет, че топката премина на сантиметри встрани от десния му страничен стълб.

С тази победа Борусия Дортмунд е пети с 60 точки, но вече изостава само на три от четвъртия РБ Лайпциг. Аугсбург е девети с 39 точки.

Волфсбург победи с 3:0 Дармщад, а Вердер Бремен и Борусия Мьонхенгладбах завършиха 2:2.