София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Атлетико мина на ходом през Майорка

В следващия кръг Майорка ще приеме Лас Палмас, докато Атлетико Мадрид ще играе със Селта.

14 дниФутбол 16 Симеон Кисьов

Сасуоло увеличи шансовете си оставане в Серия А, след като изненадващо победи шампиона Интер с 1:0 като домакин. Единственият гол в срещата бе дело на Арманд Лауриенте, който отбеляза през първата част.

"Неровердите" са 19-ти с 29 точки и се изравниха с 18-ия Удинезе, но все пак остават на две точки от 17-ия Емполи, който е и с мач по-малко.

Първата по-сериозна опасност дойде в 15-ата минута. Лука Липани стреля от границата на пеналтерията, но стражът на Интер Емил Аудеро спаси.

Пет минути след това Сасуоло откри резултата. Джош Дойг се справи с Дензъл Дъмфрис по десния фланг и намери по земя Арманд Лауриенте, който с мощен удар под напречната греда не остави шансове на вратаря на "нерадзурите".

Интер се опита да отговори, Дъмфрис, Лаутаро Мартинес и Алексис Санчес не успяха да се разпишат.

В добавеното време на първата част Лаутаро си помисли, че е отбелязал изравнителен гол за Интер. Дъмфрис изпълни дълъг тъч и след сериозно разбъркване аржентинският нападател прати топката в мрежата. Попадението обаче бе отменено заради засада след намесата на ВАР.

През втората част играта продължи да се води на ниско темпо без много положения пред двете врати.

В 82-ата минута Марко Арнаутович бе намерен в наказателното поле, но в последния момент неговият изстрел бе блокиран от бранител на домакините.

За Сасуоло предстои гостуване на Дженоа, докато Интер ще срещне Фрозиноне.