София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

 СПАЛ надви Рома с 2:1

Рома заема пета позиция с 47 точки, но във врата на "вълците" дишат Аталанта, Торино и Лацио

5 годиниФутбол 2 Телевизия Евроком

 СПАЛ надви Рома с 2:1 у дома в мач от 28-ия кръг на Серия “А”. Мохамед Салим Фарес с удар с глава даде преднина на домакините в резултата в 22-ата минута. В 53-ата минута резервата Диего Пероти изравни от дузпа, а в 59-ата Андреа Петаня, пак от бялата точка, реализира за 2:1. Домакините излязоха в схема 4-4-2, като Андреа Петаня и Мирко Антенучи бяха двамата играчи в най-предни позиции за СПАЛ. “Вълците” от Рим също бяха във формация 4-4-2, като новият наставник Клаудио Раниери бе заложил на атакуващ тандем Един Джеко - Патрик Шик. Това бе първо поражение за Рома под ръководството на Раниери, който дебютира начело на столичани с победа с 2:1 срещу Емполи в Рим в началото на тази седмица. СПАЛ пък прекъсна серията си от 6 поредни мача в шампионата без победа.
Първата половина на първата част не предложи на зрителите кой знае колко любопитни моменти пред двете врати, а в 22-ата минута СПАЛ излезе напред в резултата. Тиаго Чонек центрира отдясно и Мохамед Салим Фарес с глава изпрати топката във вратата на безпомощния Робин Олсен - 1:0.
Гостите отговориха с удар с глава на Патрик Шик в 27-ата минута, но чешкият нападател не уцели вратата на Емилиано Вивиано. Малко след това пък Мануел Ладзари след индивидуална акция отдясно не бе далеч от 2:0, но защитник в жълт екип блокира шута на играча на СПАЛ.
В 35-ата минута Вивиано направи блестящо спасяване след удар на Един Джеко, а две минути по-късно Стефан Ел Шаарауи застраши вратата на СПАЛ, но не намери целта с удар от движение. До края на първото полувреме не се случи нещо твърде запомнящо се и воденият от Леонардо Семпличи тим се оттегли на почивка с аванс от един гол.
На почивката Клаудио Раниери извърши две смени, пускайки Николо Дзаниоло и Диего Пероти, съответно на местата на неубедителните Джъстин Клуйверт и Стефан Ел Шаарауи. Това първоначално даде резултат и в 53-ата минута “вълците” изравниха резултата. Точен от дузпа бе Пероти, а наказателният удар бе отсъден, след като реферът Джанлука Роки прецени, че Тиаго Чонек е извършил нарушение срещу Един Джеко.
Много бързо обаче СПАЛ отново излезе напред в резултата. Андреа Петаня от дузпа в 59-ата минута опъна мрежата зад Робин Олсен. Този път дузпата бе отсъдена за нарушение на Жуан Жезус срещу Петаня.Почти веднага след гола си Петаня имаше шанс за още едно попадение, но стреля неточно с глава. В 73-ата минута пък Джеко пропусна да изравни резултата, като от съвсем близко разстояние босненецът не успя да преодолее реагиралия отлично Вивиано.
В 79-ата минута играчите на СПАЛ бяха много близо до трети гол във вратата на Олсен, но Чонек имаше малшанса да уцели напречната греда с глава. В заключителните минути играчите на СПАЛ не допускаха опасности за вратата си, макар че буквално в последните секунди Джеко можеше да изравни резултата с глава, но босненецът се размина с топката след центриране на Пероти отляво. Така двубоят приключи с важна победа за домакините, които са 15-и в класирането с 26 точки (на 5 точки над опасната зона в момента). Рома заема пета позиция с 47 точки, но във врата на "вълците" дишат Аталанта, Торино и Лацио.