София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СЪПРУГАТА НА ГУНДИ: ВРЕМЕТО НЕ ЛЕКУВА, ПОМАГА ДА СВИКНЕШ С БОЛКАТА

НЕ НАМИРАМ ВИНА НИТО В КОЛАТА, НИТО В МОЯ МЪЖ, ОБСТОЯТЕЛСТВАТА СА БИЛИ ТАКИВА, СМЯТА ВЕЛИЧКА АСПАРУХОВА

8 годиниФутбол 23 Телевизия Евроком

Времето не лекува, просто ти помага да свикнеш с болката. Но има моменти, в които те пробожда сърцето като се сетиш. Това призна съпругата на легендата Георги Аспарухов - Величка Аспарухова - Лита, пред Нова телевизия. "45 г. минаха като миг. Имам чувството, че всичко се е случило вчера", натъжава се вдовицата на футболния идол.
На 30 юни се навършиха 45 години от трагичната гибел на обявеният за футболист №1 на България за XX век.
Лита Аспарухова за пореден път се върна към тъжните спомени от последното утро със съпруга й, към деня, в който Гунди и съотборникът му Никола Котков загиват в автомобилна катастрофа на 30 юни 1971 г. при прохода "Витиня".
"Всичко беше нормално. Хубав слънчев ден. Заведохме детето на детска градина и пихме кафе навън както правихме всеки ден. Аз отидох на работа, той - също. Не знаеше, че ще пътува. Звънна ми по телефона и ми каза, че ще се опита да не заминава. После се обади пак и каза, че трябва да тръгне, защото мачът е юбилеен. Каза още, че ако се забави, ще е, защото ще кара бавно", разказа вдовицата на Гунди.
Тя сподели, че "не намирам вина нито в колата, нито в моя мъж, обстоятелствата са били такива".
"Връщам си всичко от онзи ден. Мисля си как цял живот зависи от няколко секунди. И колко ужасно несправедливо е, обаче това се случва с толкова много хора", каза Величка Аспарухова.