София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

ЕКШЪНЪТ В ПЛОВДИВ: Барикадиралият се полицай се е предал след преговори през цялата нощ

Не са открити оръжия нито в него, нито в дома му

24 дниКрими 17 Иванина Игнатова

Барикадиралият се полицай в Пловдив се е предал доброволно. Той е осъден на доживотен затвор за убийството на родителите му.

Тази сутрин от полицията заявиха на брифинг, че мъжът е изтърпявал мярка домашен арест. След пристигане на полицията в дома му, той е заплашвал служителите на реда, че ако влязат в имота ще има много пострадали. Той е предупреждавал, че се е подготвил с опасни вещества. 

През цялата нощ са водени продължителни преговори. Около 5:30 часа сутринта мъжът се е предал. Няма пострадали. Мъжът е отведен и предаден на съдебна охрана.

 Венцислав Караждов се предал доброволно, потвърди адвокатката му. Знак е накарал полицая да се предаде на органите на реда, допълни тя.

Не са открити оръжия нито в него, нито в дома му.

През цялото време мъжът твърдеше, че е невинен и не възнамерява да влезе в затвора за престъпление, което не е извършил. С него са разговаряли и психолози.

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело със сина си, което спечелили.