София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тежка битка за Жилей Жан на осми март

Това бе потвърдено на официалната пресконференция за битката Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър, която ще оглави бойната гала в саудитската столица

4 месецаДруги 13 Симеон Кисьов

Двама от най-добрите боксьори в тежка категория в момента Жилей Жан и Джоузеф Паркър ще премерят сили в Рияд, Саудитска Арабия на 8-и март.

Това бе потвърдено на официалната пресконференция за битката Антъни Джошуа - Джоузеф Паркър, която ще оглави бойната гала в саудитската столица.

Жан спечели временната титла на WBO миналата година с успех над Джо Джойс. Китаецът победи на два пъти този съперник, като и двата пъти сложи край на спора преди последния гонг. Тала той си заслужи претендентско място за титулярния пояс, който се държи от Александър Усик. Украинецът обаче има насрочен двубой с Тайсън Фюри за 17-и февруари и вероятно това е причината 40-годишният Жан да избере да не чака, а да се боксира с Паркър.

Паркър е в серия от четири поредни успеха. Той записа всяка една от тези победи през 2023-а, като най-впечатляваща беше тази над Дионтей Уайлдър през месец декември. Тогава новозеландецът се справи с Бронзовия бомбардировач без почти никакъв проблем и спечели всеки един от 12-те рунда на сблъсъка.