София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Виктор Валдес подписа с Манчестър Юнайтед

Вратарят парафира с "червените дяволи" до лятото на 2016 година

10 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Бившият вратар на Барселона Виктор Валдес подписа договор за година и половина с Манчестър Юнайтед, с опция за удължаване с още един сезон. Новината бе съобщена на официалната страница на английския клуб в интернет.
32-годишният Валдес остана без отбор през лятото, след като реши да си тръгне от стадион "Ноу Камп" след изтичането на договора му. Заради контузията в коляното обаче стражът не си намери нов тим, като в последния момент от услугите му се отказа Монако.
"За мен е чест, че подписах с Манчестър Юнайтед. Бих искал да благодаря на Луис ван Гаал и на клуба, че ми позволиха да продължа възстановяването си и да тренирам тук", сподели щастливият Валдес.
"За краткото време, в което съм тук, вече разбрах, че това е много специален клуб. Работих с Луис ван Гаал в Барселона и за мен е сбъдната мечта, че имам възможността да работя с него и тук, в Манчестър Юнайтед", допълни вратарят.
Луис ван Гаал заяви: "Доволен съм, че Виктор подписа с нас. Той е много опитен вратар и неговите постижения говорят достатъчно. Винаги съм казвал, че Манчестър Юнайтед ще проявява интерес към най-добрите футболисти. Виктор беше впечатляващ на тренировките. Той идва при нас като втори вратар и е чудесно попълнение за отбора".