София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Тимур Халилов: Скоро Ахмед Доган ще направи изявление относно Пеевски и ДПС

"Ще търсим оползотворяване на втория мандат"

23 сПолитика 728 Антония Лазарова

Срещата ни с почетния председател д-р Ахмед Доган вчера беше един откровен разговор за спешната нужда от предприемането на мерки, с които партията ни да се върне към своята автентичност и нормалност. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ДПС Тимур Халилов, който на срещата с Ахмед Доган в „Росенец“.

Халилов поясни, че срещата е била важна, защото Движението никога досега не е функционирало еднолично.

Няма обсъждане и функционирането на парламентарната група на ДПС не отговаря по начина, по който е работило Движението през всички тези години, посочи Халилов и добави, че причината за това се казва Делян Пеевски.

На срещата с Ахмед Доган депутатът обясни, че е било договорено да се активират колективните органи на партията, за да може ключовите решения в ДПС отсега-нататък да се взимат на базата на дискусии, дебати и анализи, а не еднолично.

На въпрос дали се предвижда среща между Доган и Пеевски, Тимур Халилов отвърна, че не вярва да се състои такава. Относно бъдещето на Пеевски в Движението, Халилов уточни, че почетният председател ще направи изявление по този въпрос в близките дни.

Бъдещето на г-н Пеевски в ПГ на ДПС не е било обсъждано, не сме обсъждали личността на г-н Пеевски, а нарушаването на работата на функционирането на ПГ и това, че трябва да се върнем към нормалността, каза още Халилов за вчерашното събрание на актива в „Росенец“.

По темата с втория мандат Халилов коментира, че партията ще търси оползотворяването му и в този смисъл, щом го получи, ще стартира провеждането на преговори.

Заявеното от него е в пряко противоречие с казаното от Делян Пеевски преди няколко дни, който сподели пред медии в парламента, че ДПС ще върне мандата „веднага“, щом го вземе от президента.

Ще търсим оползотворяване на втория мандат. Трябва да започнем провеждането на преговори. Ако възстановим нормалността в политиката и вземането на решения, няма партия, с която да не можем да преговаряме, декларира Халилов.

В заключение той увери, че ДПС няма да се разцепи и няма да се изключват депутати от парламентарната група, защото „д-р Ахмед Доган олицетворява единството на партията“.

„Виждам бъдещето на ДПС все по-добро, защото има волята да се върне към своята автентичност. Важното е колективните органи да работят,“ завърши Халилов.