София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Рамадан Аталай: Скоро ще стане ясно дали ще има истинско разцепление в ПГ на ДПС

"Ако някои не почитат решенията на нашия почетен председател, то може и да се разделим с тях"

1 мПолитика 634 Антония Лазарова

Пеевски явно иска да изостави Доган, който му е дал най -голямото доверие и ти да тръгнеш срещу този човек, който те е оставил на политическата арена. В такива случаи двувластието не решава проблемите. И двамата съпредседатели на ДПС не си говорят, единият постоянно е натискан, явно нервите не му издържат. Убеден съм, че има много други колеги, които не мислят така, както са гласували онзи ден. Това заяви пред БНР Рамадан Аталай, изключеният от ПГ на ДПС депутат.

"До дни ще стане ясно какво ще се случи и оттам нататък ще се вземат решения и то такива, каквито целостта на ДПС ще трябва да се запазва. Ако някои не почитат решенията на нашия почетен председател, то може и да се разделим с тях", обясни народният представител.

Той допълни, че по време на вчерашната среща с Ахмед Доган Пеевски не е бил тема на  разговор.

"Авторитарното управление сред редиците на ДПС поражда съпротивителни сили и се вижда това в момента. Опитите, които Пеевски се опитва да наложи и това, което прави Доган, те са несъвместими. В политиката без колективна игра, самостоятелният подход, може да те доведе до излизане от тази политическа формация, до нищо друго", убеден е Аталай.

ПГ на ДПС в момента е на две, след като се направят съответните стъпки в най-близко време ще се види дали документално ще има истинско разцепление в ПГ на ДПС. Няма как да се разцепи ДПС в демократичната част и поемането на отговорност за управлението на България, завърши той.

Снимка: БГНЕС