София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Джейхан Ибрямов: Ще вземем втория мандат, ще предложим преговири за правителство

"Има напрежение между Доган и Пеевски"

25 сПолитика 836 Антония Лазарова

Ще вземем втория мандат, ще предложим преговори за правителство. Това обяви  Джейхан Ибрямов след срещата с почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и допълни, че това е в противоречие с позицията на Делян Пеевски, който сред провала на първия мандат заяви, че "ДПС ще вземе и ще върне веднага втория мандат и за съжаление страната отива към избори".

"Има напрежение между Доган и Пеевски. Разрив и разделение в ДПС няма, партията функционира добре, структурите са в добра кондиция. Оставката на Пеевски не се е коментирала на срещата в Росенец", обясни той.

По думите му нищо необичайно не се случи на срещата при Ахмед Доган в Росенец. "Проведохме сериозен разговор, дебат, за моделите на управление, които в момента функционират в партията. Всичко, което се е натрупало през последната година - година и половина беше изложено пред почетния ни председател", допълни Ибрямов.

Поясни, че дали председател може да бъде санкциониран, ако не спазва устава на партията, ще бъде изяснено в най-скоро време."Проблемът датира от една година - като цяло функционирането на парламентарната група", коментира Джейхан Ибрямов.

Според него всяка реакция си има връхна точка, която ескалира в отказа за подкрепа към проектокабинета "Желязков" и се стигна до този етап."Нямаше обсъждане защо и как да бъде подкрепен кабинета "Желязков". Голяма част от тези 30, които го подкрепиха, имаха желание да гласуват против, но не знам защо не го направиха", коментира Джейхан Ибрямов.

Снимка: БГНЕС