София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

15 погребения готвят в Световрачене

В църквата в селото ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

15 погребения започват от утре в Световрачене. От 16-те жертви на тежката катастрофа в Искърското дефиле, 15 са от селото. Сред тях е и 13-годишно дете, което е пътувало с баба си и вуйчо си. Бабата също е сред загиналите, а вуйчото е в тежко състояние в боница.

Всички близки на загиналите и ранените от селото са уведомени, съобщи пред бТВ кметът на Световрачене Светла Николова.

„В Пирогов от Световрачене са 5 жени, като 4 от тях са в тежко състояние. Във ВМА има двама души от селото, а в Окръжна болница има две жени“, обясни кметицата.

Днес в църквата в селото ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите в автобуса-ковчег край Своге.

В същото време стана ясно, че представители на застрахователната компания „Лев инс“ са посетили село Световрачене и са гарантирали, че всички потърпевши ще бъдат обезщетени.

„Автобусът е застрахован в нашата компания. Непосредствено след инцидента – до няколко часа, наши представители бяха на място, за да съдействат с каквото е възможно“, каза пред бТВ изпълнителният директор на „Лев инс” Павел Димитров.

Въпреки че автобусът не е минал втори технически преглед, то той има застраховка, подчерта Димитров и допълни, че още преди приключване на разследването ще бъдат отпуснати авансови изплащания за медицински консумативи или лечение.