София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

СКАНДАЛЪТ В МИТНИЦИТЕ: Депутати от временната комисия ще изслушат Асен Василев

Бившият финансов министър ще отговаря имал ли е срещи с Марин и Стефан Димитрови

14 дниПолитика 18 Васил Василев

Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" ще изслуша бившия финансов министър Асен Василев за това, срещал ли се е с Марин и Стефан Димитрови, които са обвинени за трафик, заедно с бившата шефка на митниците Петя Банкова. 

В хода на разследването стана ясно, че Банкова се е познавала със Стефан и Марин Димитрови, като тримата са обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. По време на съдебно заседание бяха цитирани показания на свидетел, според който Димитрови са били познати и с бившия финансов министър Асен Василев.

До момента в комисията по случая бяха изслушани вътрешният министър Калин Стоянов, финансовият министър Людмила Петкова, председателят на ДАНС Пламен Тончев, бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров и бившият вътрешен министър Бойко Рашков. След изслушването на Асен Василев се очаква комисията да изготви доклад и да приключи своята работа.