София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

АФЕРАТА ,,МИТНИЦИ'': Съдът наложи постоянен арест на Марин Димитров

Към момента от материалите по делото не се установява той да има връзка с цигарите без бандерол

1 месецКрими 6 Марияна Стойчева

Съдът наложи постоянен арест на Марин Димитров, обвинен в организирана престъпна група. Обвиняемият може да обжалва в 3-дневен срок.

Софийският градски съд определи мярка „задържане под стража“ за Марин Димитров след като прие, че има достатъчно данни за съпричастност към ОПГ.

Към момента от материалите по делото не се установява той да има връзка с цигарите без бандерол. Съдът прие, че няма опасност обвиняемият да се укрие, защото сам е дошъл в съдебната зала.

Характерът и тежестта на обвинението обаче са достатъчни, за да бъде взета мярка "задържане под стража".

Изключителната обществена опасност, включваща много лица и то такива на висши държавни длъжности, е предпоставка за задържане под стража. Фактът, че има лица, които са с различна мярка от задържане под стража, е решение на прокуратурата, не на съда. Има съдебномедицинска експертиза, която показва, че здравословното състояние на обвиняемия не пречи той да бъде в ареста.

Пред съда обвиняемият заяви, че не познава шефката на агенция „Митници“ и не е говорил с митничари за контрабанда.

Определението не е окончателно и подлежи на жалба или протест. В случай на такива, съдебното заседание е насрочено за 30 април пред САС.