София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Чехкиня се удави в Слънчев бряг

11-годишно момиченце още се издирва

7 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

61-годишна чехкиня с инициали О.Б. се удави в Слънчев бряг, съобщиха от Областна дирекция МВР-Бургас.
Вчера около 20:13 часа полицията в Несебър е получила сигнал за инцидент в морето в Слънчев бряг срещу бистро "Кораба", при който се давела жена. 38-годишен габровец се опитал да я спаси, но въпреки намесата му, извадената от водата жена починала. Удавилата се е 61-годишна чешка туристка, която е отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.
Мъжът, който се опитал да спаси чехкинята, заявил, че влизайки във водата, за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Започнало е издирване, но тялото на детето не е открито. Момиченцето е на 11 години, от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с чешката туристка и с 13-годишната си сестричка в Слънчев бряг.
По първоначални данни двете деца заедно с 61-годишната жена влезли в морето, но 11-годишното момиченце започнало да се дави. Жената се опитала да помогне и викайки за помощ, привлякла вниманието на габровеца. Той се отзовал, но не успял да ги спаси. До този момент продължава издирването на 11-годишното момиченце, а тялото на чехкинята е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина" към УМБАЛ – Бургас.