София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

3-ият фестивал на сиренето е в Сливница на 13 и 14 май

Производители от цяла България ще представят своята продукция

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Идеята за фестивал на сиренето в Сливница е на секретаря на общината Ани Иванова и този фестивал е единствен по рода си в цяла България. Това каза кметът Васко Стоилков в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“.

Третото издание на проявата ще бъде на 13 и 14 май в зала „Арена Сливница“ в близкия до столицата град.

Кметът напомни, че в битките при Сливница се е родила съвременна България, когато младата българска армия начело с княз Батенберг и че тази година се навършват 160 години от рождението на първия владетел на Третата българска държава.

Поради близостта със столицата в Сливница почти няма безработица, отчете Васко Стоилков и посочи, че и в самата община се създават много работни места.

Кметът сподели, че в общината има няколко големи мандри, които се развиват добре, тъй като са в близост до голям пазар като София.

На самия фестивал на сиренето ще участват и представители на Асоциацията на българските готвачи, а специални гости са Поли Паскова и Янка Рупкина.