Гледай
на живо

Протести блокираха път Е79

Хората искат магистрала до София

Протести блокираха път Е79 За четвърта поредна събота протестиращи от Видин и региона отново излязоха на протест и блокираха дв... thumbnail text

За четвърта поредна събота протестиращи от Видин и региона отново излязоха на протест и блокираха движението на международния път Е79 в посока към „Дунав мост 2”.

Местните хора настояват за магистрала Видин-София и тунел под прохода Петрохан. Според тях магистралата ще окаже влияние върху икономическото и социално развитие на региона и ще поеме засиления трафик към „Дунав мост 2“.

Въпреки, че през седмицата регионалният министър каза, че стартират обществени поръчки за изграждане на две трасета от Видин до София, от Гражданско движение „Единни за промяна“ искат правителството по-скоро да вземе решение с конкретен график и срокове за изграждането на проекта.

Хората се заканват, че ако няма решение на Министерски съвет, на 3 март ще блокират пътя за 72 часа.

С искане за тунел под прохода Петрохан са излезли на протест и в друга точка на Е-79, на изхода на Монтана в посока Враца. Там блокадата ще остане до ранния следобед. Образували са се километрични опашки.