Гледай
на живо

Армията на САЩ приема новобранци с психоотклонения

Хора, страдали от депресия, наркотици и алкохолизъм също може да се включат

Армията на САЩ приема новобранци с психоотклонения Армията на САЩ ще може да приема в редиците си новобранци с различни психически проблеми, съобщи вес... thumbnail text

Армията на САЩ ще може да приема в редиците си новобранци с различни психически проблеми, съобщи вестник USA Today. Също така е възможно попълването на редиците с хора, страдали в миналото от алкохололизъм, наркотици и различни депресивни състояние, включително и правили опити за самонаранявене, но без такива стигали до опити за самоубийства.

Причина за това решение на военните е, че армията трябва да се попълни с нови 80 000 новобранци, каквото е изискването на президента Доналд Тръмп. Така той смята да се бори по успешно срещу заплахата от тероризъм. Решението е прието още през август, но става известно едва сега.

Това не е първо подобно решение на военните власти. През миналата година, когато се търсеха 69 000 нови войници, беше разрешено да се приемат такива, които са приемали марихуана, както и с лоши резултати на изпитните тестове.