Гледай
на живо

Атаката в Манхатън - свързана с признаването на Йерусалим?

Атаката в Манхатън - свързана с признаването на Йерусалим?

Заподозреният за взрива в Манхатън вчера е бил под влиянието на групировката „Ислямска държава” и други терористични организации, заяви губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо.

27-годишният Акайед Улах казал на правоохранителните органи, че е бил ядосан от израелското „нахлуване в ивицата Газа”. Той не уточнил какво има предвид, съобщава Си Ен Ен. 

Медийната група  „Макдиси медия”, подкрепяща ИДИЛ, обяви, че атаката в Манхатън е в отговор на признаването на Йерусалим за столица на Израел от президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, като се позова на центъра за следене на екстремистката дейност в интернет САЙТ (SITE), съобщи Нова телевизия.

Атентаторът беше задържан след взрив в автобусна гара в Ню Йорк, при който леко бяха ранени трима души. Самоделната бомба беше прикрепена към тялото на задържания. Ранени са общо петима души, един от които е извършителят на нападението. Улах е пристигнал в Съединените щати преди седем години. От 2012 до 2015 г. е имал разрешително за управление на такси и лимузина. Той няма криминално досие нито в Щатите, нито в Бангладеш, където е ходил за последно през септември.