София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Авиодиспечер в САЩ арестуван с мощна бомба

30-годишният Пол Дъндан взел взрива назаем от приятел

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Авиодиспечер от американския град Шарлът бе арестуван за притежание на мощна бомба. Според следователите и екипите на ФБР, става дума за „оръжие за масово поразяване“.

30-годишният Пол Дъндан обяснил пред следователите, че бомбата не е негова, а на негов приятел. Той пък имал намерение да я използва срещу свой съсед, но впоследствие се отказал и дал бомбата на Дъндан. Двамата са арестувани.

Федералното бюро по управление на гражданската авиация обявиха, че веднага са затворили достъпа на Дъндан до летището в Шарлът. От там добавиха, че неговото ниво на достъп не му е позволявало да стъпва на самолетите.

През октомври на летището Ландветер в Швеция бе задържан германец, в чиито багаж бяха открити кутии с взривни вещества. Нарушителят бе арестуван, въпреки опитите да каже на властите, че не е имал никакви престъпни намерения.