София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов: Ако е истина, че съм купил гръцки остров, подавам оставка!

Премиерът не иска да го замесват във фалшиви новини

6 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е истина, че е купил остров в Гърция. Ако се докаже обратното, то той ще подаде оставка веднага. Изказванието му идва ден, след като Нова телевизия спря предаване , в което се е казвало, че премиерът е купил остров в Гърция.

Припомняме ви, че премиерът Бойко Борисов избухна публично срещу медии, съобщили, че той е купил гръцки остров и започна да говори по темата без да бъде питан от журналистите.

"Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция. Просто нещастни, долни лъжци жълти! Мръсници! 100 души да му повярват на това! Има в гръцка преса, а ни остров, ни гявол... лъжа! Лъжа след лъжа!
Жалки, нещастни, долни лъжци мръсни!"

Видеото бе излъчено в централната емисия на БНТ, без да бъде коментирано от журналистите. По-късно тази част от изявлението му пред медиите в Брюксел беше изрязана от записа, публикуван в официалния профил във Фейсбук на премиера.