Гледай
на живо

Борисов е куриер и говорител на Ердоган, заяви Корнелия Нинова

Тя предлага свикване на Съвета за национална сигурност

Борисов е куриер и говорител на Ердоган, заяви Корнелия Нинова Лидерът на БСП Лява България Корнелия Нинова предлага свикване на Съвета за национална сигурност. Сп... thumbnail text

Лидерът на БСП Лява България Корнелия Нинова предлага свикване на Съвета за национална сигурност. Според нея премиерът Борисов трябва да каже защо е променил мнението си по отношение на Турция.

Трябва да заявим категорично „за“ Дъблинското споразумение ли сме или не, допълни евродепутатът Илияна Йотова. Тя припомни, че в момента Европейският парламент решава дали Турция може да бъде оценена като сигурна държава.

Според Дъблинското споразумение всеки мигрант получава статут на бежанец в първата държава, в която бъде регистриран.

Укрепваме границата с Австрия и Сърбия, която се явява вътрешна шенгенска граница, а укрепване на българо-турската граница, не. Превръщаме се в буферна зона, допълни още Илияна Йотова.

Забавянето и оскъпяването на защитната ограда е провал на правителството, заяви Ангел Найденов.

Бежанският поток е едно от най-големите предизвикателства пред страната, добави още той. Според него другият голям проблем е невъзможността на Европейския съюз да намери общо решение на проблема с бежанците. Найденов призова да не зависим само от една държава, тъй като това ни прави зависими, визирайки отношенията ни с Турция.