София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов иска повече експедитивност при арестите

Защитата на Иванчева иска изваждането й от ареста

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

И Бойко Борисов взе отношение по зрелищния арест на кметицата на Младост – Десислава Иванчева. Премиерът поиска от МВР обяснение за показната акция, но същевременно коментира, че изпипването на детайлите по ареста е било напълно необходимо.

„Всяка една банкнота трябва да бъде описана много точно. Една буквичка да сгрешиш и делото пада в съда. Това ми обясниха. Все пак, бих посъветвал колегите друг път да бъдат по-експедитивни.

И за да няма излишни спекулации премиерът добави, че е в добри отношения с всички кметове. Той лично се е срещал с кметицата на „Младост“ и нейния заместник само преди 20 дни – двамата обсъждали парковете в квартала. По време на форум на инициативата „Срещу незаконната търговия“, Борисов коментира и отношението на властта като цяло към корупцията. Премиерът настоя за безмилостно отношение в борбата с корупционните практики.
Междувременно адвокатът на Иванчева – Марин Марковски заяви, че обвиненията на прокуратурата срещу Иванчева са съмнителни и трудно ще бъдат доказани в съда. Марковски е категоричен, че ще иска кметицата да бъде освободена веднага, защото няма доказателства за нейното задържане.