София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов: Нинова предлагаше промяна, но явно иска подмяна

Председателят на Народното събрание ще бъде предложен от ГЕРБ

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Преди дни лидера на БСП Корнелия Нинова отказа да оглави 44-ия парламент. Това означава, че БСП ще е остра опозиция, прогнозира зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Нинова и БСП ще се позиционират като "партия, която ще разделя нацията", каза пред БТВ Цветанов. "Г-жа Нинова предлагаше промяна, но явно иска подмяна" допълни той като обвини БСП в това, че търси конфронтация.

Председателят на Народното събрание ще бъде предложен от ГЕРБ, категоричен бе Цветанов. На 18 април парламентарната група на ГЕРБ ще проведе първото си заседание. 21 страници е програмата която подписаха ГЕРБ и Патриотите вчера. "Убеден съм, че в началото на май ще имаме стабилно правителство, което ще даде хоризонт 2021г", заяви той.

“С патриотите работихме и в 43-ия парламент. Имахме добра и градивна комуникация", подчерта Цветанов. Той каза също, че до този момент с патриотите не са обсъждани министерски постове.
Относно управленската програма Цветанов заяви, че тя ще бъде изготвена на малко по-късен етап и ще съдържа всички детайли и срокове.

Повече военни по границите и назначаването на нови полицейски служители са част от акцентите и. В здравеопазването основен акцент ще бъде профилактиката. За семействата с репродуктивни проблеми се предвижда финансово обезпечение на ин витро процедурата, изтъкна зам. – председателят на ГЕРБ.