София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цветанов: Въпросите между коалицията не трябва да изнасят навън

„За политическите назначения са отговорни Патриотите, не ГЕРБ“

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

„Валери Симеонов е доста прям човек и често в емоцията си, споделя неща, които по принцип би трябвало да бъдат изчистени между коалиционните партньори. Уважавам него и останалите от коалицията, но не сме изнасяли публично някои въпроси, защото знаем, че всяко едно семейство има някакви противоречия, важното обаче е да имаме разбирателство по между си“, така председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов коментира изказването на Валери Симеонов пред една от националните телевизии.

Цветанов коментира още, че през последните месец и половина, два не е имало среща на коалицията в политически формат. Причината била, че през август и септември членовете са имали ангажименти и са отсъствали от столицата. Това е била причината да не се обсъдят някои въпроси, предложени по-рано от Симеонов.

Преди дни вицепремиерът Валери Симеонов коментира в интервю, че един от основните проблеми в коалицията с ГЕРБ са множеството партийни назначения. Освен това имало диспропорция – повече назначения на хора от ГЕРБ и по-малко от Патриотите.

Цветан Цветанов коментира тези думи на Симеонов, като заяви че за назначенията, отговорни са Обединените патриоти, а не ГЕРБ.