София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Даваме 3 млрд. лева за модернизация на армията

БСП изненадващо промени позицията си и подкрепи проекта

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Близо 3 млрд. лева от бюджета  на държавата ще бъдат дадени за модернизация на Сухопътни войски и  Военновъздушните сили, това реши Народното събрание по време на днешното гласуване по темата. За предложението  гласуваха 151 депутати,  7 бяха „против“ и само един се въздържа.
 
Изненадата при този вот се оказа позицията на БСП. Първоначално  от левицата се въздържаха от подкрепа на предложението на управляващите, но по-късно промениха решението си и обясниха защо.
 
Единствената парламентарна партия, която гласува против предложението беше „Воля“, които изразиха искрено учудване от трансформацията на левицата.
 
Дебатите продължиха  с нападки между ГЕРБ и „Обединените патриоти“ от една страна и партия „Воля“ от друга за това кой ще влезе в историята с подкрепата на тези два проекта и кой ще бъде забравен, както и в това кой е срещу това страната ни да има армия.