София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Две катастрофи блокираха АМ „Хемус“

Няма пострадали при инцидентите

6 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Две по-големи катастрофи станаха на магистрала „Хемус“ днес. Това затрудни още повече движението в съчетание с лошото време.

При първия случай полски тир се обърна върху мантинелата. Инцидентът е станал към 7:30 часа на 16-я километър в посока Варна. Няма пострадали. Товарът се е разпилял в скоростната и в основната лента. След този инцидент идва втори -  пътнически автобус, който е карал зад тир-а, се е ударил в друг тир. За щастие и при този инцидент няма пострадали. Пътниците са били качени на друг автобус. 

Заради получилата се верижна катастрофа движението по автомагистралата в посока София временно е затворено. Предстои почистване на платната и отстраняване на камиона.

24 машини обработват настилката на автомагистрала „Тракия” между София и тунел „Траянови врата”. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Настилката е почистена до асфалт и продължава обработката й.

В района на Вакарел има мъгла и за безопасност на движението е необходимо шофьорите да карат внимателно, с по-ниска скорост, да спазват дистанция и да не предприемат резки маневри.

Съветът към всички шофьори е да използват автомобили само оборудвани за движение при зимни условия и да се движат със съобразена скорост.