София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Един от шофьорите на обрания в София инкасо автомобил – заподозрян за съучастник

След проведен тест с детектор на лъжата, шофьорът се е провалил

7 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Разследващите случая с обира на инкасо автомобил в София считат, че един от шофьорите е съучастник на обирджиите. Погледите на всички са се спрели върху този шофьор, който се е провалил на тест с детектор на лъжата.
Инкасо автомобилът беше обран в София в близост до офис на търговски център, намиращ се на „Цариградско шосе“. Всичко около обира беше изключително съмнително, тъй като в атомобила е имало над 700 хил. лв., а обирджиите са се докопали едва до 300 хил. лв. от тях.
Професор Бойко Ганчевски от Академията на МВР – един от най-добрите профайлъри у нас, от самото начало беше сигурен, че обирът на инкасото е исцениран, а охраната е действала заедно с маскираните нападатели. 
След като шофьорът е бил проверен на полиграф чрез така наречената скай-методика: „Знаеш ли“, „подозираш ли“, „ти ли си извършителят на престъплението“, шофьорът пропада на два от въпросите на 97%. Пред разследващите органи той е казал, че подозира кой е извършителят, но не е той.