София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ердоган: Няма икономическа криза в Турция

Без чужда валута в страната

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Криза в Турция няма, всичко е манипулация . Така турският президен Реджеп Тайип Ердоган отхвърли твърденията, че страната се намира в икономическа криза.

На среща между президента и ръководители на 30 големи компании от САЩ в Анкара, Ердоган категорично заяви, че инвеститорите, които имат доверие на турската икономика ще спечелят. Президентът добави, че е грешно да се бъркат политическите теми с икономически въпрос и заяви:

„Всичко това е манипулация. При нас няма криза. Вървим към бъдещето, ставайки по-силни, ще укрепваме още повече.“
Ердоган е категоричен в решението си, че няма да се използва чужда валута при вътрешни плащания. В страната важи единствено и само турската лира.

„Тук е Турция. Тук не е Америка. Тук тежи турската лира“, заяви президентът на Турция, отхвърляйки възраженията срещу сключването на договори за наем в турски лири. Той се обърна към всички, които смятат да вредят на икономиката на Турция, като използват долара, и предупреди, че всички те „ ще си платят“ за това.