София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ердоган: Турция ще се бори до край срещу атаките на терористите и техните покровители

„Като нация ще се борим до край, ще се сплотим още повече“

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще се бори докрай срещу всички атаки на терористични групи и техните покровители, предаде Ройтерс и БТА.

По думите му подобни атаки не са независими от събитията в региона. Турция е твърдо решена да унищожи източника на подобни заплахи и атаки, закани се той.

Като нация ние ще се борим докрай не само срещу въоръжените атаки на терористични групи и на силите, стоящи зад тях, но и срещу техните икономически, политически и социални атаки, каза Ердоган.

Те се опитват да създадат хаос, да деморализират нашия народ и да дестабилизират страната ни с отвратителните атаки, насочени срещу цивилни. Ние ще запазим хладнокръвие като нация, ще се сплотим още повече и никога няма да отстъпим през подобни мръсни игри, се казва в декларацията на президента, разпространена днес.