Гледай
на живо

Фейсбук допусна грешки в опазване на лични данни

Социалната мрежа ще въвежда нови промени

Фейсбук допусна грешки в опазване на лични данни Социалната мрежа Фейсбук е нарушила доверието на своите потребители. Допуснати са грешки в опазванет... thumbnail text

Социалната мрежа Фейсбук е нарушила доверието на своите потребители. Допуснати са грешки в опазването на личните данни. Това призна основателят й Марк Зукърбърк и обеща, че ще има промени отново, съобщи CBS News.

Лични данни от 50 млн. души може да са използвани неправилно в президентската кампания на Тръмп през 2016 година от аналитичната фирма "Кеймбридж аналитика".

В своето изявление Зукърбърг призна, че "имаме отговорност да защитим вашите данни и ако не можем, тогава да не заслужаваме да ви служим".

Зукърбърг обеща да помогне на потребителите да защитят информацията си: "През следващия месец ще покажем  всички инструмент в горната част на страницата Ви за новини с приложенията, които сте използвали, и лесен начин да отмените разрешенията на тези приложения на данните си" той каза.

Предстои да се анализират всички приложения, които са имали достъп до голям обем лични данни преди направените през 2014 г. промени. Заради скандала акциите на Фейсбук се сринаха.