София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Гората от бетон в „Младост“ ли държи Иванчева в ареста?

Венци Мицов коментира методите на взимане на решения в СОС

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Отстранената кметица Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова няма да излязат от ареста, а ако излязат, то ще бъде „с краката напред“, заради плановете за гигантско застрояване в столичния район „Младост 1А“. Тази информация сподели в предаването си „Честно казано“ водещата Люба Кулезич, позовавайки се на информация на свой сигурен източник.

Иванчева категорично е била против подобен проект.

На 6 декември – Никулден, бе проведено обществено обсъждане за проекта, който предвижда изграждането на 60 сгради. Днес предстои ново обществено обсъждане на „гигантското застрояване в „Младост 1А“.

„Датите, на които се провеждат тези обществени обсъждания, се определят така, че почти никой да не може да отиде на тях. За пример давам, че бюджетът на Столична община и тази година ще бъде обявен за обществено обсъждане на 4 или 5 януари, когато няма кой да отиде“, това каза за предаването „Честно казано“ на телевизия Евроком общинският съветник и рокаджия Венци Мицов.

По думите му наближава моментът, в който софиянци ще замерят с камъни всички в Столична община и разказа методите, по които се гласува в Столичния общински съвет и как се приема бюджетът на София.

„След нова година ще внесем предложение за промяна в правилника на Столичния общински съвет, според което всяко решение, което касае над 1% от разпорежданията с бюджета на общината, трябва да се взема с 2/3 мнозинство. Това ще бъде политически борд над абсолютно всички решения, които обикновено се взимат със скандално мнозинство от 31 души“, заяви Мицов.

Целия разговор с Венци Мицов гледайте в предаването „Честно казано“ на телевизия Евроком.

 http://eurocom.bg/shows/video/chestno-kazano/8583