София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хилъри Клинтън предрече импийчмънта на Тръмп

Клинтън заяви, че очаква президентството на Тръмп да приключи в немилост

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Бившият кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън заяви, че очаква президентството на Доналд Тръмп да приключи в немилост и с импийчмънт. Такова мнение тя изрази по време на срещата си с ученици в Уелсли Колидж в Масачузетс.
Без да споменава конкретно името на Тръмп Клинтън заяви, че неговото президентство "може да се окаже в немилост и с импийчмънт заради възпрепятстване на правосъдието, след като уволни от поста човека, който водеше разследването срещу него."
Клинтън визира бившия директор на ФБР Джеймс Коми, който беше уволнен от Тръмп на 9 май по препопръка на министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс и неговия заместник Род Розенщайн . Тогава Тръмп обясни решението си с думите, че републиканецът Коми, който е назначен от Обама през 2013 година, не е в състояние качествено да осъществява своите функции. Миналото лято ФБР проведе разследване във връзка с твърденията за връзки между Тръмп и Русия по време на предизборната кампания.