Гледай
на живо

Ирански депутати изгориха знамето на САЩ

Демонстрацията бе извършена в парламента на Иран

Ирански депутати изгориха знамето на САЩ Депутати от иранския парламент изгориха американското знаме. Видеото е публикувана в YouTube . Демон... thumbnail text

Депутати от иранския парламент изгориха американското знаме. Видеото е публикувана в YouTube .

Демонстрацията се случва ден след като американският президент Доналд Тръмп обяви, че САЩ се оттеглят от ядрената сделка с Иран, предаде РИА Новости.

На подиума в парламента се качи един от депутатите, който показа разпечатка на хартия на президиума на американското знаме, а след това се опита да го изгори запалката си.

Той не успя, а колегите му се приближиха до него и започнаха да му помагат. Там те изгориха още една книга - според съобщенията в медиите, това е копие от ядрената сделка.

По време на демонстрацията депутатите скандираха антиамерикански лозунги и размахваха юмруци, а колегите от всички страни се втурнаха на подиума, за да изразят подкрепа. След това и двата горящи документи бяха хвърлени надолу, а парламентаристите започнаха да ги тъпчат.

На 8 май Тръмп обяви оттеглянето на САЩ от споразумението за иранската ядрена програма. Той обвини Техеран за обогатяването на уран и за разработването на забранени оръжия в противоречие с условията на споразумението.

Други държави по споразумението, осъдиха решението на Вашингтон, като обърнаха внимание на опасните последствия от тази стъпка.