Гледай
на живо

Извънредни мерки за сигурност за финала за Купата на България

Мачът между „Лудогорец“ и „Ботев“ (Пд) е на 24 май

Извънредни мерки за сигурност за финала за Купата на България Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения... thumbnail text

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия футболен мач за купата на България между отборите на „Лудогорец“ и „Ботев“ (Пловдив), който ще се играе на 24 май (сряда) от 18.30 часа на Националния стадион ”Васил Левски”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Преди, по време и след провеждане на футболната среща полицейските служители ще следят за недопускането на инциденти на територията на града.

За организирано пристигащите в столицата фенове на участващите отбори са обособени зони за паркиране на превозните средства. За привържениците на „Ботев” е създадена организация да използват паркинга пред 3 и 4 вход на сектор „Б” на стадиона. За пристигащите фенове на „Лудогорец” е предвидено да използват паркинга пред сектор „Г”.

На изградени контролно-пропускателни пунктове полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Ще се следи за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи  - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на хора с наложена съдебна забрана за посещение на спортни събития. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена от интернет или взета от касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си ще бъде подпомагана от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

За да бъде избегнато струпване, зрителите могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона - в 16.30 часа. От съображения за сигурност след края на мача привържениците на победилия отбор ще останат на стадиона до оттеглянето на публиката на  загубилия.