София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Жител на Флорида получи доживотна присъда за опит за терористичен акт

Обвиняемият е планирал да пренесе взривното устройство с раница

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Жител на Флорида беше осъден на доживотен затвор за опит за използване на оръжие за масово унищожение, информират от Министерството на правосъдието на САЩ.
Според информацията 23-годишният жител на Куба Харлем Суарес, известен също под псевдоним Алмлак Бенитес, в допълнение към доживотната присъда, е осъден на още 20 години затвор за опит за предоставяне на материална подкрепа на терористичната група "Ислямска държава".
Съобщава се, че Суарес, който е живял легално в САЩ, е признат за виновен на 27 януари. Според представените в съда доказателства Суарес се е опитал да направи самоделно взривно устройство с часовников механизъм.
Обвиняемият е планирал да пренесе взривното устройство с раница на един от обществените плажове в Кий Уест и да го приведе в действие с помощта на дистанционно управление.