Гледай
на живо

Лекарите на Скрипал и дъщеря му не очаквали те да оцелеят

Медиците не са сигурни какво ще бъде състоянието на двамата в бъдеще

Лекарите на Скрипал и дъщеря му не очаквали те да оцелеят Лекуващите лекари на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, не са сигурни за бъдещото... thumbnail text

Лекуващите лекари на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, не са сигурни за бъдещото им състояние. Медиците се опасяват, че пораженията за бащата и дъщерята можа да бъдат по-сериозни в бъдеще.

Припомняме, че двойният агент Скрипал и Юлия бяха намерени в безпомощно състояние на 4 март в британския град Солсбъри. Установено бе, че са отровени с нервния агент Новичок.

Д-р Кристин Бланшард, директор на болницата в Солсбъри, обясни, че лекарите все още не знаят как се провежда лечение на поразени с тази отрова. „Целият ни опит е лечението на трима души, отровени с Новичок. Мога да кажа, че още се учим“, обясни медикът.

Персоналът в болницата обаче се тревожи дали и някой от тях няма да стане жертва на нервнопаралитичния агент. Признават също, че не са очаквали Скрипал да оживеят.

Инцидентът със Скрипал предизвика огромна международна реакция. Лондон обвини Москва за покушението, а от Кремъл категорично отрекоха обвиненията. Последваха редица агресивни дипломатически ходове от двете страни.