София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Манолова обидена: Отказва партньорство със социалното ведомство

Нямало реална реформа в законопроекта за хората с увреждания

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Днес заседава Националният съвет за интеграция на хората с увреждания в Министерството на труда и социалната политика. В него бе съобщено, че ще вземе участие и омбудсманът Мая Манолова. Тя обаче съобщи пред журанлисти, че няма да участва „в тази лъжа, в която се казва на хората с увреждания и на обществото, че се прави реформа, а всъщност не се прави нищо“. По думите й това не е и имитация на реформа, а направо подигравка.

„Проектът на Закон за хората с увреждания е осакатен, от него са извадени всички предложения за реформа“, каза пред журналисти Манолова и подчерта, че се чувства напълно демотивирана да участва в каквито и да било общи проекти с Министерството на труда и социалната политика, защото работата по законопроекта се оказала безсмислена.

„В момента се чувствам унизена, предполагам, че всички хора, които са работили по него ще се почустват по същия начи, защото е безсмислено да се работи, когато една от страните не си спазва думата“, каза омбудсманът, цитирана от БТА. Тя нястоява министър Бисер Петков да поеме отговорност за осакатяването за закона. По думите й той е извадил от проекта всички точки, които трасираха реформата в политиката към хората с увреждания.