София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Местан: Реалната тежест на ДОСТ е на парламентарно представена партия

Най-важното е, че на тези избори ние се случихме и то категорично

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Най-важното е, че на тези избори ние се случихме и то категорично, получихме резултат 10 пъти по висок от социологическите пробнози от 0.3%, заяви председателят на ДОСТ Лютви Местан тази сутрин пред БТВ.

„Реалната тежест на ДОСТ е на парламентарно представена партия“. Ако изборите в България бяха свободни и честни, ДОСТ щеше да бъде в парламента, заяви Местан.

Изборите се проведоха в условия на драстично нарушение на Конституцията. Конституционното право на българи да влизат в родината беше брутално нарушено и оттам беше ограничено правото им да гласуват. Аз съобщавам безспорен факт, категоричен бе той. Като втора причина бе изтъкнат фактът, че има неграмотни български граждани не може да им се пречи при упражняването на правото им на глас. Как и къде да се попълват декларации е въвеждане на образователен ценз и отново нарушаване на Конституцията. Говорим за възрастни граждани, уточни Местан. Мечтая за грамотно и образовано общество, каза още той.

„ДОСТ ще продължи. Това беше само началото. Ние сме обречени да успеем. Ще се случим в следващия парламент“, заяви Местан.