София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

МИС СВЯТ 2014 Е ОТ ЮЖНА АФРИКА

Брюнетката беше избрана сред 121 красавици от цял свят

9 годиниРазвлечение 4 Боряна Райчева

Красавица от Южна Африка беше избрана за Мис свят 2014г. 22- годишната светлоока брюнетка спечели титлата сред 121 хубавици от целия свят. Ролийн Строс учи медицина, обича спорта и музиката. Новата мис свят посвети титлата на страната си, като заяви "Южна Африка, това е за теб". Тя получи короната от победителката за 2013г. Мегън Йънг от Филипините. Мис Унгария Едина Кулчар е първата подгластничка на Мис свят. За трета по красота пък беше избрана Елизабет Сафрит от САЩ.

Припомняме ви, че тазгодишният конкурс беше почернен от убийството на претендетката от Хондурас Мария Алварадо и сестра й. Те бяха простреляни в навечерието на заминаването на Мария за финала на надпреварата в Лондон. Очаква се новата мис свят да посети Хондурас, където ще направи първа копка на благотворително училище в памет на Мария и сестра й София.