София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Митов: Русия струпва въоръжение по Черноморието

Външният министър изрази разочарование от приетия Брекзит

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Русия струпва въоръжение по черноморския бряг, затова НАТО е длъжно да компенсира и да защити своите членове чрез учения. Това заяви външният министър Даниел Митов по въпроса с общите военни действия с Турция и Румъния по вода.
За пореден път той и военният министър Николай Ненчев потвърдиха, че не са поемали никакви ангажименти от името на страната ни за съвместна флотилия със съседните държави срещу Русия. Митов подчерта, че нито на НАТО, нито на нас, не ни трябва конфронтация с Кремъл. По думи на Ненчев в Румъния ще има един батальон български военни до 400 души. Те ще ходят до северната ни съседка само за учения и тренировки.
Митов изрази разочарование от приетия Брекзит на референдума в Обединеното кралство. По негови думи Великобритания е разделена на две и това няма как да не се отрази на бъдещето на страната и на целия Европейски съюз.