София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Морган Фрийнам обвинен за сексуален тормоз

8 жени обвиняват носителя на "Оскар"

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Морган Фрийман е обвинен в насилването на жени. Миналия месец се появиха твърдения, че той е имал сексуални отношения с доведената му внучка Идън Хайнс, която беше убита преди три години. Тя не е негова кръвна родственичка, защото е дъщеря на осиновената от него Жанет Дин.

8 жени обвиняват Фрийман, че е прекрачил границите на доброто поведение. асистентка твърди, че актьорът се е възползвал от нея по време на снимки. През лятото на 2015 г. тя започва работа на снимачната площадка на филма "Обир със стил" - комедия за банков обир с участието на Морган Фрийман, Майкъл Кейн и Алън Аркин, съобщава CNN.

Само след няколко месеца работата ѝ бързо се превърнала в тормоз, каза тя пред изданието. По думите ѝ Фрийман я е подложил на нежелано докосване и коментари за фигурата и дрехите ѝ почти ежедневно. Фримън си поставял ръката в долната част на гърба, като я питал дали носи бельо.

Носителят на „Оскар” се изясни в писмено изявление, че не е искал да обиди или постави в неудобно положение никого и се извини за постъпките си, в които по думите му не е имало умисъл.